Το ΤΕΑΠΗ υποστηρίζει τέσσερα ενεργά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)
Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΕΑΠΗ.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα Μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτούργησαν στον ελληνικό χώρο και μέχρι σήμερα παραμένει το μοναδικό στο αντικείμενό του.
Το ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη της θεωρίας, της έρευνας και της πρακτικής στην Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το Πρόγραμμα επιδιώκει να διαμορφώσει επιστήμονες και επαγγελματίες οι οποίοι συμμετέχουν στην έρευνα, στη διδασκαλία και στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών πολιτικών με έμφαση στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα Σπουδών διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη, διεξάγεται δια ζώσης και περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν καθώς και Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του ΠΜΣ περιέχονται στην ιστοσελίδα: http://www.ehr.ecd.uoa.gr
Πληροφορίες:
Γραφείο Υποστήριξης του Προγράμματος ΕΑΔ, κα Ελένη Σωτηρίου, Μαρασλή 4 (ισόγειο), τηλ. 210 3689648, pmsteapi(at)gmail.com.
Ειδική Αγωγή ως ανεξάρτητο και αυτοτελές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΕΑΠΗ (από το 2008-2009).
Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την έρευνα, τη μελέτη και την εφαρμογή μεθόδων για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.
Σκοπός του Π.Μ.Σ. «Ειδική Αγωγή» είναι, αφενός, η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής, αφετέρου, η κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σε θέματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την ενταξιακή εκπαίδευση ανάπηρων μαθητών/τριών και τις σπουδές στην αναπηρία.
Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο οι μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις, ολοκληρωμένη εξειδίκευση, απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για ευρύτερη επιστημονική, ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και κριτική σκέψη για τη δημιουργική ανάγνωση της καθημερινότητας μέσω του επιστημονικού διαλόγου.
Το Πρόγραμμα Σπουδών διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη, διεξάγεται δια ζώσης και περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν, πρακτική άσκηση σε δομές, καθώς και Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του ΠΜΣ περιέχονται στην ιστοσελίδα: https://pmseidikiagogi.ecd.uoa.gr
Πληροφορίες:
Γραφείο Υποστήριξης του Προγράμματος Σταδίου 5, 7ος Όροφος, γραφείο 719, κα Αικατερίνη Μίχα Τηλ: 210 3689 311, e-mail: kmich(at)ecd.uoa.gr
Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση σε συνεργασία με τα τμήματα: Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών-Μηχανικών Τ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά, (από το 2005-06).
Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» είναι η κριτική αξιολόγηση και έρευνα των διακυβευμάτων της χρήσης των ΤΠΕ σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον εστιάζοντας στη μελέτη και την έρευνα σε γνωστικά πεδία που σχετίζονται με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.
Με την ανάπτυξη της κριτικής αξιολόγησης της έρευνας στον χώρο των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, το Δ.Π.Μ.Σ. στοχεύει στην προπαρασκευή στελεχών υψηλού επιπέδου, στη διεύρυνση των γνώσεων των φοιτητών/-τριών με τις πρακτικές εφαρμογές των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τους ειδικούς στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του Δ.Π.Μ.Σ. περιέχονται στην ιστοσελίδα: http://www.icte.ecd.uoa.gr
Πληροφορίες:
Γραφείο Υποστήριξης του Προγράμματος Μαρασλή 4, Τ.Κ. 106 76 Αθήνα, κα Φραντζέσκα Μπόθου, Τηλ: 210-3689645 e-mail: icte(at)ecd.uoa.gr
Συμβουλευτική (Counselling) σε συνεργασία με τα τμήματα: Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το ΠΜΣ θα λειτουργεί από το ακαδ. έτος 2020-2021 έως το ακαδ. έτος 2029-2030 εφόσον πληροί τα κριτήρια της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.
Το Δ.Π.Μ.Σ. «Συμβουλευτική» αποτελεί εξέλιξη του ΠΜΣ “Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία” που λειτούργησε από το 2009-2010 (με διεύρυνση τόσο οργανική, όσο και στην εξειδίκευσή του). Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εκπαίδευση, στο επιστημονικό πεδίο της συμβουλευτικής. Λαμβάνοντας υπόψη τους σύγχρονους διεπιστημονικούς προβληματισμούς και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας για εξειδικευμένες γνώσεις στους συγκεκριμένους τομείς της συμβουλευτικής στην εκπαίδευση, της συμβουλευτικής ψυχολογίας και της συμβουλευτικής στην Κοινωνική εργασία, το Δ.Π.Μ.Σ. στοχεύει: στην παροχή θεωρητικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις αρχές, τη φιλοσοφία, τα πεδία εφαρμογής, στο σχεδιασμό παρεμβάσεων συμβουλευτικής και ταυτόχρονα, στην πρακτική και βιωματική εμπειρία των φοιτητών, την εμπλοκή τους σε αναστοχαστικές διαδικασίες, καθώς και τη διαμόρφωση ερευνητικής σκέψης, προβληματισμού και μεθοδολογίας.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του Δ.Π.Μ.Σ. περιέχονται στην ιστοσελίδα: https://counselling.ecd.uoa.gr
Πληροφορίες:
Γραφείο Υποστήριξης του Προγράμματος, κα Ελένη Σωτηρίου, Μαρασλή 4 (ισόγειο), τηλ. 210 3689648, pmsteapi(at)gmail.com.
Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το διαπανεπιστημικό-διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών τη διοικητική υποστήριξη του οποίου έχει αναλάβει το ΤΕΑΠΗ από το 2009-10 και ολοκληρώθηκε με τον απολογισμό του το 2020-21.
Για λεπτομέρειες, ενημερωθείτε από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.gcp.ecd.uoa.gr